Great Wall Marathon

20 May 2017

Svensk gruppresa: Great Wall Marathon med Lovisa ”Lofsan” Sandström

Utmana dig själv och delta i The Great Wall Marathon – en upplevelse vi lovar att du inte glömmer! - #kinamaran
16-22 May
7 days
1 925 USD

I maj 2017 har du chansen att springa på Kinesiska muren och delta i The Great Wall Marathon tillsammans med en av Sveriges mest inflytelserika träningsbloggare och – experter, Lovisa ”Lofsan” Sandström.

Du kan välja mellan maraton, halvmaraton och ett 8,5km Fun Run. Lofsan kommer att finnas på plats för att ge tips och inspiration inför loppet. Lofsan sprang själv The Great Wall Marathon i maj 2016 och känner därför till banan väl och hur man laddar inför den här utmaningen. Lofsan kommer dessutom att hålla ett motivationsföredrag kvällen före loppet så att du som deltagare är så väl förberedd som möjligt!  Naturligtvis kan du även följa Lofsan och hennes förberedelser på hennes blogg, lofsan.se. 

Dagen efter maratonloppet är alla deltagare, medresenärer och funktionärer inbjudna till en stor – och välförtjänt – galafest. 

På den här resan kan du dessutom välja att uppleva Beijings största sevärdheter tillsammans med vår svenska reseledare, bl.a. Himmelska fridens torg, Förbjudna Staden och de imponerande Qing-gravarna. 

Maraton-semester i Beijing
Evenemanget är upplagt som en semester- och kulturresa under våren när vädret är milt i Kina. Alla resenärer får möjlighet att uppleva Beijings klassiska sevärdheter som exempelvis Förbjudna staden, Himmelska fridens torg och Himmelens tempel. Vi passar också på att få spännande kulinariska upplevelser på olika kinesiska restauranger. Vi besöker naturligtvis också Kinesiska muren, där både löpare och medresenärer kan se närmare på den aktuella sträckan på muren inför loppet.

Det har hänt mycket sedan Albatros startade loppet för första gången 1999. Idag är det ett internationellt lopp med deltagare från mer än 60 länder och under de senaste åren har loppet varit fullbokat med 2500 deltagare. Många väljer även att ta med vänner eller familj.

Både löpare och deras medresenärer får en oförglömlig upplevelse i det historiska och moderna Kina. Banan bjuder på branta backar och tusentals trappsteg, men loppet är först och främst tänkt till motionslöpare, och man springer även genom dalsänkor och små pittoreska byar.  Det här är inte ett maraton, där man sätter internationella rekord, men naturligtvis är det tidtagning.  The Great Wall Marathon är ett roligt motionslopp i spännande omgivningar för vältränade löpare som gärna vill prova på något nytt och lite mer utmanande.  

Det finns tre distanser att välja mellan: maraton, halvmaraton och ett 8,5km Fun Run.

Denna specialresan har begränsat antal platser, så vi rekommenderar att man anmäler sig snarast för att vara garanterad en plats.

 

16 - 22 maj 2017

Den ultimata fysiska utmaningen, The Great Wall Marathon, kombinerad med en 7 dagars semester i Beijing och Jixian.

Den här resan kan du boka med eller utan utflyktspaket. En svensk reseledare följer med från Albatros och kommer att finnas tillgänglig under hela resan, och reseledaren kommer också att hjälpa till med inspiration och goda råd om utflykter och upplevelser.

Itinerary

The itinerary is detailed below. This is what you'll be doing during your stay!

Dag 1 - 16 majAvresa från Stockholm

På eftermiddagen tar vi plats ombord på flyget som via Frankfurt ska ta oss med till Beijing.
En måltid på planet är inkluderad.
 

Dag 2 - 17 maj Ankomst till Beijing, Himmelens tempel

Vi landar i Kinas huvudstad om morgonen, och beger oss direkt ut på en utflykt. Vi ska besöka Himmelens tempel - ett enastående exempel på Mingdynastins arkitektur - byggd samtidigt som Förbjudna Staden. I ensamt majestät tronar denna pärla av harmoni och skönhet som den enda bevarade helgedomen från kejsartiden. Det var här kejsarna offrade till himlen och sina förfäder för att säkra sin makt. Sedan åker vi vidare till vårt centralt belägna hotell. Efter att vi har checkat in ägnar vi resten av dagen åt att koppla av.

På kvällen ska vi uppleva och smaka på den närmast rituellt tillagade Pekingankan. Det har varit många timmars förberedelser före det knapriga skinnet och det saftiga ankköttet kan serveras med små, tunna pannkakor, hoisinsås och salladslök.

(Himmelens Tempel och Pekinganka är inte inkluderat i resans pris, men en del av utfluktspakken, som kan tilköpas. Se mer under Prisinformation).

I dag ingår frukost på flyget.
(Lättlunch och Pekingankan även inkluderat i utfluktspaketet).

Dag 3 - 18 majBeijing - Jixian, ruttinspektion på Kinesiska muren

Det är utan tvekan varje kinaresenärs dröm att bestiga den Kinesiska muren. I dag kommer den drömmen att förverkligas.

Efter en mycket tidig frukost åker vi upp i bergen mot vår speciellt utvalda bit av Kinesiska muren, Huangyaguan - den plats där The Great Wall Marathon kommer att genomföras om två dagar. Få turister har hittat till denna avlägsna del av det berömda byggnadsverket, trots att det här finns många möjligheter till olika upptäcktsfärder.

Resan från Beijing till Kinesiska muren vid Huangyaguan tar ca 3 timmar, så vi räknar med att komma fram omkring kl 09.00.

I Huangyaguan ligger Kinesiska muren på 200-500 meters höjd, och bredden på muren varierar från en halv meter till fyra meter. På några platser ersätts muren med en smal stig där man av säkerhetsskäl inte bör passera varandra.

I dag informerar loppets ledning deltagarna om själva loppet. Detta pågår på Yin & Yang-torget i den gamla fästningen, som även fungerar som start- och målområde under loppet. Därefter SKA alla löpare gå den del av rutten som går på själva muren - en sträcka på ca 3,5 km – eftersom förkunskaper om denna sträcka är avgörande för genomförandet av The Great Wall Marathon.

Medresenärer som inte kommer att vara med och springa loppet är naturligtvis också mycket välkomna att delta i denna mysiga, men ändå fysiskt krävande vandringstur på muren.

Efter vår inspektion av muren serveras subway sandwich på Yin & Yang-torget och ledningen för loppet är redo att svara på olika frågor. Sen åker vi tillsammans till staden Jixian och hotellet där vi kommer att bo under kommande två nätterna.

I dag ingår det frukost, lunch och middag på hotellet i Jixian.

Dag 4 - 19 majJixian, utflykt till den lokala marknaden, Duleshi-templet och Qing-gravarna

I dag besöker vi den lokala marknaden i Jixian. Den fria marknaden i Kina går stadigt framåt, och här kan man se hur den privata företagsamheten är på väg tillbaka i det kinesiska samhället efter att under många årtionden ha varit försvunnen.

Vi tar oss vidare till Duleshi-templet som byggdes under Tang-dynastin (618-907 e.kr). Templet är speciellt känt för sin historiska träpaviljong och ett stort antal sällsynta freskomålningar.

Längre österut finns de kejserliga Qing-gravarna. Det är ett imponerande och enormt gravfält där 5 av Kinas kejsare, 14 kejsarinnor och 136 första-konkubiner ligger begravda. Trots att gravanläggningen är mer imponerande än de kända Ming-gravarna som ligger närmare Beijing, är Qing-gravarna långt ifrån fyllda av turister. Den siste ”store” kejsaren, Qianlong, ligger begravd här och det gör också den näst sista i den regerande kejsardynastin, Änkekejsarinnan Cixi.

(Den lokala marknaden, Duleshi-templet och Qing-gravarna är inte inkluderat i resans pris, men en del av utfluktspakken, som kan tilköpas. Se mer under Prisinformation).

Före middagen i kväll vill Lofsan föreläsa för gruppen och ge goda råd och tips till morgondagens utmaning.

I dag ingår det frukost och middag.
(Lunch även inkluderat i utfluktspaketet).

Dag 5 - 20 maj Jixian - Beijing, The Great Wall Marathon

Dagen ägnas åt det evenemang som de flesta har kommit hit för, The Great Wall Marathon. Både löparna och åskådarna checkar ut från hotellet tidigt på morgonen och transporteras kl 05.00 de cirka 30 km till startplatsen vid Kinesiska muren i Huangyaguan. Maraton och halvmaraton sätts igång kl. 7:30. Läs mera under Race Information.

Under loppet kommer man bland annat att forcera mer än 2 500 steg på 3,5 km av muren, och helmaratonlöparna ska ta sig genom denna del två gånger. En annan sträcka på 15 kilometer består av branta stigningar upp eller ner på asfalterad väg. De resterande kilometrarna av både halv- och helmaraton-rutten går genom flera byar i relativt flack terräng med lika delar jord- och asfaltsvägar.

Även om det är ett officiellt internationellt maratonlopp med tidtagning, medalj och diplom för alla löpare, vill vi understryka det är ett motionslopp där upplevelsen står i fokus. Det är viktigare att slutföra loppet än att vinna det! Efter loppet kommer det att finnas bussar som tar med sig löpare och åskådare tillbaka till vårt hotell i Beijing.

I dag ingår frukost och lättlunch vid Kinesiska muren.

Dag 6 - 21 majBeijing, Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och hutongerna

Dagens utflyktsprogram för oss tillbaka till kejsartiden - till den tid då kineserna kallade kejsaren Himmelens Son, och även ansåg att han var hela världens härskare.

Vår första anhalt är Himmelska fridens torg. Sedan fortsätter vi norrut till själva symbolen för kejsarmakten, Förbjudna staden. De mörkröda byggnaderna med sina gyllene tak har varit boningsplats för sammanlagt 24 kejsare. Genom en promenad över den Himmelska fridens torg kan vi närma oss det kejserliga palatset på det rätta viset - nämligen från söder.

När man står framför den imponerande huvudingången verkar palatset både skräckinjagande och ointagligt. Så måste de vanliga kineserna har upplevt det på den tiden det var förbjudet att bygga högre än palatsets murar. De glänsande gulglaserade taken kunde ses från hela staden och innanför de röda murarna levde kejsarna ett liv i ofantlig lyx och överflöd, omgivna av sina konkubiner och ödmjuka eunucker. I dag är palatsområdet omgjort till ett enormt museum, och det ger oss en god inblick i de mäktiga och otillgängliga kejsarnas dagliga liv. Vi lämnar Fjörbudna staden och tar bussen till en lokal kinesisk restaurant för lunch.

Efter lunch ska vi besöka Beijings hutonger. Vi beger oss in mellan de små gatorna i Beijing och ser de traditionella bostäderna från tiden där det fortfarende inte var tillåtet att bygga högre än palatsets murar.

(Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, lunch och hutongerna är inte inkluderat i resans pris, men en del av utfluktspakken, som kan tilköpas. Se mer under Prisinformation).

Under kvällen transporteras samtliga deltagare, löpare och åskådare, från de olika hotellen till den stora festbanketten. Där kommer vi att fira genomförandet av ett av världens mest spektakulära maratonlopp, The Great Wall Marathon.

Efter galamiddagen kan man välja mellan att följa med bussen tillbaka till hotellet eller så fortsätter man till den officiella festen "After Party". Där dansar och roar man sig med resten av deltagarna fram till småtimmarna.

I dag ingår frukost och galamiddag.

Dag 7 - 22 majHemresa

Efter frukosten åker vi för sista gången genom Beijings trafikerade gator på vår väg till flygplatsen. Med hjärtat och benen fulla av oförglömliga kinesiska löpupplevelser går vi vid lunchtid ombord på flyget, som via Frankfurt tar oss till Stockholm där vi anländer på kvällen.

I dag ingår frukost på hotellet och ett måltid på planet.

Price information

Have a look at package prices below. Please note that prices include the race package.

Prisinformation

16 - 22 maj 2017

ÖVERNATTNING

Pris per person i delat dubbelrum: 1925 USD

Tillägg för enkelrum: 375 USD

 

UPPLEV MER – BOKA VÅRT UTFLYKTSPAKET
Om du vill uppleva Beijings största sevärdheter tillsammans med vår svenska reseledare kan du boka vårt utflyktspaket: 

• Utflykt till Himmelens tempel
• Middag med Pekinganka
• Utflykt till den lokala marknaden i Jixian, Duleshi-templet och Qing-gravarna
• Utflykt Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och hutongerna
 

Utflyktspaket: 160 USD

Priset inkluderar

• Inspiration och råd från Lofsan
• Svensk reseledare
• Flyg Stockholm - Beijing t/r via Frankfurt med Lufthansa 
• 5 nätter i delat dubbelrum på 4-stjärnigt hotell
• Alla transporter som nämns i programmet
• Frukost dag 3-7
• Lunch dag 3 och 5
• Middag dag 3, 4 och 6
• Startnummer, medalj, t-shirt och måltider i samband med deltagande i The Great Wall Marathon 2017
• Skatter och avgifter

Priset inkluderar inte

• Gruppvisum till Kina 140 USD
• Tillägg för enkelrum 375 USD
• Utflyktspaket 160 USD
• Avbeställningsförsäkring, 6% av resans pris 
• Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
• Dricks till lokalguider och chaufförer
• Eventuella extra arrangemang
• Personliga förnödenheter
• Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Important Info

We've put together a list of important information about travel in China. Have a look below.

Praktisk information

Resan omfattas av Albatros Adventure Marathons allmänna villkor som resenärerna förutsätts känna till.

Förbehåll/Ändringar

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i programmet. Albatros Adventure Marathons och vår lokala partner har alltid för avsikt att utföra resan strikt i enlighet med programmet, men kan av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter vara nödvändigt att genomföra resan i en annan ordning är som angetts.

Själva loppet arrangeras av Albatros Adventure Marathons. Vi förbehåller oss rätten till att ändra detaljer kring loppet som exempelvis rutten, tidtagningsutrustningen, tidpunkter mm. Eventuella ändringar av loppets detaljer kommer naturligtvis alla anmälda att informeras om.

Vi vill uppmärksamma dig på att resan är underställd lokala förhållanden där både naturkrafter och livsstil är annorlunda än på våra breddgrader. Det betyder att force majeure-situationer kan uppstå med tillhörande förseningar och inställda flyg, som undantagsvis kan medföra förändringar av resplanen. Väder, vägförhållanden, problem med fordon, gästernas fysiska förmåga och försenade flygavgångar kan leda till förändringar i resan, och att programpunkter kan komma att utgå.

 

Distancer

Välj mellan den klassiska maratondistancen på 42,195km, halvmara eller 8,5km Fun Run.

Du måste bestämma vilken sträcka du vill springa vid anmälning, men detta kan dock ändras helt fram till och med inspektionsdagen den 18:e maj.

 

Startnummer

Startnummer för själva loppet ingår i resans pris.

 

Åldersgränserna för att springa The Great Wall Marathon är:

Maraton - 18 år på tävlingsdagen

Halvmaraton - 16 år på tävlingsdagen

8,5 km – ingen åldersgräns, men barn under 12 måste springa med en vuxen på hela rutten.

Observera att rullskridskor, barnvagnar/babyjoggare och djur inte tillåts vara på rutten.

 

Bagage på løbsdagen

Om morgonen innan loppet måste vi alla checka ut från vårt hotel i Jixian. Ditt bagage måste då placeras på bussen, som sedan kör detta direkt till hotellet i Beijing.

Vi rekommenderar att du tar med en liten väska/ryggsäck till start och målområdet innehållande ombytes kläder och annan utrustning till efter loppet.

Din ryggsäck lämnas i det bemannade tält för bagageuppbevaring inna loppet börjar. 

Visum

I Kina råder visumtvång. Albatros Travel arrangerar gruppvisum i anslutning till sina resor.

Gruppevisum: 

1. Pass
Passet skall vara giltigt minst 6 månader efter utresan från Kina.

2. Kopia av passet
Skicka en TYDLIG fotokopia i färg i naturlig storlek av uppslaget/sidan med fotot där ditt fulla namn,
födelsedatum och giltighetsdatum för passet framgår. Det är viktigt att kopian har exakt samma storlek som
passet samt att alla detaljer på bildsidan är tydliga och läsbara. Är de inte det kommer visumansökningen
att avvisas.

3. Yrkesverksam
När man ansöker om visum till Kina måste man upplysa om man är yrkesverksam eller ej. Var vänlig att ange
detta – exempelvis nederst på papperskopian av ditt pass (se ovan). Om du skickar din passkopia till oss per
e-post kan du skriva ditt yrke direkt i mailet.

Är du pensionär skriver du detta istället för yrke.

VIKTIGT!
Om inget annat avtalats skall kopian skickas till oss SENAST 14 dagar efter resans beställning, så att
visumet kan utfärdas i tid innan avresan.

Om du av någon anledning får ett nytt pass efter att din visumansökan är inskickad, måste du OMEDELBART
kontakta Albatros Travel då nytt visum måste utfärdas.

Registrering slutsats

2017 Great Wall Marathon är stängd för registrering. Om du är intresserad av 2018-evenemanget, kan du komma på väntelistan.Registrering slutsats

2017 Great Wall Marathon är stängd för registrering. Om du är intresserad av 2018-evenemanget, kan du komma på väntelistan.

Read all the reviews!

What others thought

The Great Wall experience was fantastic!! I cannot even find words to express the awesomeness of this trip!

Hadablast,
2016 Great Wall Marathon finisher

The race was awesome and definitely more difficult and challenging than I had thought. I loved being on the wall as well as running through the rural villages.

Jeff Steele,
2014 Great Wall Marathon finisher

Like a true love's first kiss, you only get one first marathon so you better make sure it's the Great Wall Marathon! You will feel like an Olympian at Yin Yang Square, and no one can ever take that away from you!

tomvanhouche,
2016 Great Wall Marathon finisher