Great Wall Marathon

16 May 2020

Dansk Rejsepakke: Great Wall Marathon 2019 7-dages pakke

Den ultimative fysiske udfordring, The Great Wall Marathon, kombineret med en ferieoplevelse i Beijing og Jixian.
14-20 May
7 days
2 195 USD

The Great Wall Marathon tog sin begyndelse i maj 1999, da en stor gruppe danske motionister begav sig til Kina, med Albatros Travel, for at løbe verdens første maraton på Den Kinesiske Mur. Det blev en gigantisk succes med en enestående stemning blandt deltagerne og mange udråbte løbet til “det hårdeste, men smukkeste i verden”.

Der er sket meget siden Albatros Travel startede løbet i 1999 og i 2019 afholder vi The Great Wall Marathon for 20. gang. Løbet er blevet et internationalt løb, med deltagere fra mere end 60 lande og er de seneste år blevet udsolgt med over 2500 løbere. Interessen for løbet bliver større år for år og vi anbefaler derfor hurtig tilmelding for at være garanteret en plads.

Der venter løbere og familie en uforglemmelig oplevelse i det på en gang historiske og moderne Kina. Løbemæssigt venter en hård udfordring på stejle bakker og tusindvis af trappetrin, men løbet er først og fremmest tænkt til motionsløbere og inkluderer også lange passager gennem den flade dalsænkning og de små maleriske landsbyer.

Det er ikke et maraton, hvor der sættes internationale rekorder, selvom der naturligvis er tidtagning. Det er et sjovt motionsløb i spændende, eksotiske omgivelser for veltrænede løbere, der gerne vil prøve noget nyt og måske mere udfordrende.

Der er 3 distancer at vælge imellem: Maraton, halvmaraton og et 8,5 km Fun Run.

 

Maraton ferie
Arrangementet er tilrettelagt som en ganske almindelig ferie og kulturrejse for hele familien til det milde kinesiske forår. Man får mulighed for at opleve Beijings klassiske seværdigheder som f.eks. Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads, Himlens Tempel samt at smage på spændende kulinariske oplevelser på forskellige kinesiske restauranter. Vi besøger naturligvis også Den Kinesiske Mur, hvor både løbere og medrejsende har mulighed for at tage den aktuelle del af muren i nærmere øjesyn som forberedelse til løbet.

Dagen efter maratonløbet afholdes en gigantisk gallafest for samtlige deltagere, pårørende og officials.

 

14-20. maj 2019

Den ultimative fysiske udfordring, The Great Wall Marathon, kombineret med en ferieoplevelse i Beijing og Jixian.

Denne rejse kan købes med eller uden udflugtsprogram, så der er både muligheder for dem der vil på eventyr på egen hånd og dem der vil se de største seværdigheder i og omkring Beijing. Der er dansk rejseleder fra Albatros Travel med på hele rejsen, herunder også selve udflugtspakken. Rejselederen vil naturligvis også stå til rådighed med tips og inspiration til udflugter og oplevelser på egen hånd. 

Danish

Itinerary

The itinerary is detailed below. This is what you'll be doing during your stay!

Dag 1: 14. majAfrejse fra Danmark

Ud på aftenen sætter vi os til rette i flyet med kurs mod Beijing. Der er inkluderet et måltid ombord på flyet denne aften.

Dag 2: 15. majAnkomst til Beijing, Himlens Tempel

Vi lander i Kinas hovedstad midt på dagen og begiver os mod vores hotel hvor vi checker ind.

Herefter tager vi på udflugt til Himlens Tempel, som er det bedst bevarede af de mange templer og offersteder, der tidligere lå omkring det gamle Beijing. På en terrasse af hvidt marmor hæver det cirkelrunde tempel sit blå-glaserede tegltag mod Beijings himmel. Et unikt eksempel på Kinas traditionelle arkitektur. I templet findes mange af de forfædretavler, røgelseskar og musikinstrumenter, som blev brugt, når kejseren kom for at bede om en god høst. 

Efter templet byder vi velkommen til vores spændende rejse med den nærmest rituelle pekingand. Mange timers forberedelse går forud, før andekødet med det sprøde skind kan serveres med små tynde pandekager, hoisinsovs og forårsløg. 

(Himlens Tempel og pekingand er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af Udflugtspakken, som kan tilkøbes. Se mere under Prisinformation). 

Dag 3: 16. majBeijing – Jixian, Ruteinspektion på Den Kinesiske Mur

Det er uden tvivl enhver Kinarejsende’s drøm at bestige Den Kinesiske Mur og i dag virkeliggøres drømmen. Efter en meget tidlig morgenmad kører vi op i bjergene mod vort særligt udvalgte stykke af Den Kinesiske Mur, Huangyaguan - stedet, hvor The Great Wall Marathon skal gennemføres to dage senere. Kun få turister har fundet vej op til denne fjerne del af det berømte bygningsværk, og området bærer derfor mere præg af lokale kinesere end souvenirhandlere tilvænnet til udenlandske gæster. 

Den Kinesiske Mur i Huangyaguan ligger i 200-500 meters højde, og bredden på muren varierer fra halvanden til fire meter. Nogle steder afløses muren sågar af en smal sti, hvor man af sikkerhedsmæssige årsager ikke bør passere hinanden. 

Køreturen fra Beijing til Den Kinesiske Mur ved Huangyaguan tager omkring 3 timer, og vi forventer at være fremme omkring kl. 09.00 til den vigtige løbsinstruktion fra løbets ledelse. Informationsmødet finder sted på Yin & Yangpladsen i det gamle fort, som også fungerer som start- og målområde under løbet. Efterfølgende SKAL ALLE løbere gå den del af ruten, som er på selve muren – en strækning på ca. 3,5 kilometer – idet et forudgående kendskab til denne strækning er essentielt for gennemførelsen af løbet. 

Medrejsende som ikke er med for at løbe, er naturligvis også meget velkomne til at deltage i denne hyggelige, men stadig fysisk krævende, vandretur på muren. 

Efter inspektion af muren serveres der sandwich på Yin & Yangpladsen og løbsledelsen er klar til at besvare spørgsmål. Herefter kører vi samlet videre til byen Jixian og hotellet, hvor vi skal bo de følgende to nætter. 

Dag 4: 17. majJixian, Udflugt til det lokale marked, Duleshi Templet og Qing-gravene

Efter morgenmaden besøger vi i dag det lokale marked i Jixian. De frie markeder i Kina er i stadig fremgang og her kan man få et indtryk af, hvordan den private foretagsomhed er på vej tilbage i det kinesiske samfund efter i årevis at have været fortrængt. 

Herfra begiver vi os videre til Duleshi Templet, der blev bygget under Tang-dynastiet (618 - 907 e.kr). Templet er især kendt for sin gamle træpavillon, samt et større antal sjældne freskomalerier. 

Længere mod øst finder vi de kejserlige Qing-grave. Et imponerende og kæmpestort grav-område, hvor 5 af Kinas kejsere, 14 kejserinder og 136 førstekonkubiner ligger begravet. På trods af at gravanlægget er mere imponerende end de kendte Ming-grave tættere på Beijing, er Qing-gravene langt fra overrendt af turister. Den sidste »store« kejser, Qianlong, ligger begravet her, og det samme gør den sidste store Qinghersker - Enkekejserinde Cixi. (Det lokale marked, Duleshi Templet og Qing-gravene er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af Udflugtspakken, som kan tilkøbes. Se mere under Prisinformation).

Om aftenen lader vi alle op til morgendagens strabadser med en middag på hotellet.

Dag 5: 18. majJixian – Beijing, The Great Wall Marathon

Dagen i dag er helliget den begivenhed, de fleste kommer for, The Great Wall Marathon. Både løbere og tilskuere checker ud fra hotellet i Jixian om morgenen og køres kl. 05.00 de godt 30 kilometer til startstedet ved Den Kinesiske Mur i Huangyaguan. Løbet skydes i gang kl. 7:30. Læs mere om løbet under Praktisk Information.

Under løbet skal der bl.a. forceres mere end 2500 trin på de 3,5 kilometer mur og maratonløberne skal endda igennem den del to gange. Andre dele af ruten går enten stejlt op eller stejlt ned ad bakke på asfalteret vej, og både hel- og halvmaratonruten går gennem flere landsbyer med lige dele jord- og asfaltvej.

Selvom det er et officielt internationalt maratonløb med tidtagning og medalje til alle, skal vi dog understrege, at det også er et motionsløb, hvor oplevelsen er det primære, og hvor det at gennemføre er vigtigere end det at vinde. Efter løbet tager vi vores bus tilbage til vores hotel i Beijing. 

Dag 6: 19. majBeijing, Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Hutonger, samt Gallamiddag

Dagens udflugtsprogram bringer os tilbage til kejsertiden – til dengang hvor kineserne kaldte kejseren for Himlens Søn og anså ham for at være hele verdens hersker. 

Første stop er Den Himmelske Freds Plads, hvorfra vi fortsætter mod nord til selve symbolet på kejsermagten, Den Forbudte By. De mørkerøde bygninger og gyldne tage har været bopæl for i alt 24 kejsere. Med en vandretur tværs over Den Himmelske Freds Plads kan vi nærme os kejserpaladset på den rette manér – nemlig sydfra. 

Når man står foran den imponerende hovedindgang, virker paladset både frygtindgydende og uindtageligt. Sådan må den jævne kineser have oplevet det, dengang det var forbudt at bygge højere end paladsets mure, og de gule tage kunne ses fra hele byen. Inden for de røde mure levede kejserne et liv i luksus omgivet af konkubiner og ydmyge eunukker. I dag er paladset omdannet til et gigantisk museum, der giver os indblik i de dengang så mægtige og utilnærmelige kejseres dagligdag. Vi forlader Den Forbudte By i nord hvor vores bus kører os til en lokal kinesisk restaurant for frokost.

Efter frokosten begiver vi os ned ad de små, snævre gader i Beijing for at besøge de berømte hutonger, som er traditionelle boligkvarterer bygget dengang, man stadig overholdt reglen om ikke at bygge højere end kejserpaladsets mure. Her kommer vi tæt på den enkelte kinesers hverdag. (Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, frokost og hutongbesøget er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af Udflugtspakken, som kan tilkøbes. Se mere under Prisinformation).

Om aftenen køres samtlige deltagere, løbere såvel som tilskuere til den store festbanket, hvor vi fejrer vores gennemførelse, af et af verdens mest spektakulære maratonløb.

Efter Gallamiddagen står valget mellem at tage bussen hjem til hotellet eller fortsætte til det officielle ”After Party”, hvor der kan danses og festes med resten af løberne til den lyse morgen.

Dag 7: 20. majBeijing - København

Om formiddagen kører vi for sidste gang igennem Beijings trafikerede gader på vej til lufthavnen. Med hjertet og benene fulde af uforglemmelige kinesiske løbeoplevelser, stiger vi ved frokosttid om bord på flyet mod Kastrup. 

Vi ankommer til København tidligt på aftenen. 

Price information

Have a look at package prices below. Please note that prices include the race package.

Priserne

Se priserne herunder. BEMÆRK: 2019 rejsen er udsolgt!

Delt Dobbeltværelse: 2195 USD

Tillæg for eneværelse: 295 USD

Udflugtspakke: 175 USD

Provinstilslutning med SAS (Aalborg, Aarhus, Billund): 145 USD

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Beijing t/r med SAS (Bemærk: Rejsepakken kan købes uden fly til USD 1595- pr. person i delt dobbeltværelse)
 • 5 nætter i delt dobbeltværelse på turistklassehoteller
 • Al transport som nævnt i program
 • Morgenmad dag 3-7
 • Frokost - dag 3 og 5
 • Middag - dag 3, 4 og 6
 • Startnummer, medalje, T-shirt, tidtagning og forplejning i forbindelse med deltagelse i The Great Wall Marathon 2019
 • Skatter og afgifter

Rejsen inkluderer ikke

 • Visum til Kina - 145 USD
 • Tillæg for enkeltværelse - 295 USD
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Provinstilslutning med SAS (Aalborg, Aarhus, Billund) - 145 USD (med forbehold for plads på den valgte afgang)
 • Udflugtspakke - 175 USD
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Alt andet ikke nævnt under “Prisen inkluderer” 

Important Info

We've put together a list of important information about travel in China. Have a look below.

Distancer

Der kan vælges mellem at løbe maraton, halvmaraton eller Fun Run (8,5 KM) til The Great Wall Marathon.

Ved tilmelding skal du oplyse hvilken distance du ønsker at løbe, men det er dog muligt at ændre distance helt frem til inspektionsdagen torsdag den 18. maj.
 

Startnummer

Startnummer/tilmelding til selve løbet er inkluderet i rejsens pris.

Aldersgrænserne for at løbe The Great Wall Marathon er:

 • Maraton – 18 år på løbsdagen
 • Halvmaraton – 16 år på løbsdagen
 • Fun Run (8,5 KM) – ingen aldersgrænse, men børn under 12 år skal være ifølge med en voksen

Tidtagning

Tidtagning foregår elektronisk med Champion Chip Bib Chip, som er et elektronisk system hvor chippen sidder i startnummeret. Dette må derfor ikke bøjes eller foldes, da det kan beskadige chippen. Resultaterne opdateres online under løbet, ligesom resultatlister udskrives løbende i målområdet.

Bemærk at der også tages tid på Fun Run, men der udpeges ikke en vinder og resultatlisten udskrives alfabetisk.

Rutekort

Rutekort med fortegnelse over forplejningsposter mm., kan ses på The Great Wall Marathons engelsksprogede hjemmeside. Klik her.
 

Bagage på løbsdagen

Da gruppen checker ud fra hotellet i Jixian om morgenen inden løbet, bliver kufferterne anbragt i bussen. Det er derfor en god ide at medbringe en rygsæk til startområdet hvori der kan pakkes skiftetøj og andre nødvendigheder til efter løbet. Evt. rygsæk eller poser kan afleveres i den bemandede bagageopbevaring inden løbet skydes i gang.

Provinstilslutning

Hvis du ønsker dansk provinstilslutning skal du oplyse det ved bestilling af rejsen.

Der tages forbehold for udsolgte afgange, og provinstilslutning kan derfor ikke garanteres.

Visum

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Kina. Der er visumpligt for danske statsborgere ved indrejse til Kina.
 
Visumansøgning
Den kinesiske regering har besluttet, at alle, der søger visum til Kina, skal møde personligt op på det Kinesiske Service Center i København.
Du ansøger om visum til Kina her: http://bio.visaforchina.org/CPH2_EN/
Du kan tidligst søge om visum 3 måneder før afrejse. Behandlingstiden på det Kinesiske Service Center er vanligvis 4 arbejdsdage, men vi anbefaler, at du søger i god tid.

OBS: Man SKAL bestille tid til indlevering af visumansøgningen på forhånd. Bestilling af tid kan dog først foretages når ansøgninsgformen er færdigudfyldt. Tidsbestilling skal gøres online fra samme hjemmeside, som nævnt herover.

På visumcenteret skal du afgive fingeraftryk og aflevere:
•    Pas
•    Kopi af pas, 1 stk.
•    Pasfoto, 1 stk.
•    Visumformular
•    Hotelreservation i Kina (service voucher)
•    Kopi af flybillet

Har du udenlandsk pas, så skal du huske en kopi af din opholdstilladelse eller sygesikringsbevis, som viser, at du har bopæl i Danmark.
På visumcentret skal du også betale for dit visum. Bemærk at du kan betale med kontanter eller kreditkort (Dankort, Visa og Mastercard). Øvrige kreditkort modtages ikke på visumcentret.

Du finder det Kinesiske Service Center her:
Kinesisk Service Center
Lyngbyvej 28
2100 København Ø
Tlf. 70209308
Der er gode parkeringsmuligheder på Bryggervangen, 2100 København Ø.

I marts fremsendes service voucher, vejledning til visumansøgning og flybillet pr. email.

Udsolgt!

Den danske rejsepakke Great Wall Marathon er udsolgt. Der er stadig flere ledige pladser på vores internationale 6- og 7-dages rejsepakker. Hvis du er interesseret i 2020-arrangementet, kan du tilmelde til vores nyhedsbrev.    Udsolgt!

Den danske rejsepakke Great Wall Marathon er udsolgt. Der er stadig flere ledige pladser på vores internationale 6- og 7-dages rejsepakker. Hvis du er interesseret i 2020-arrangementet, kan du tilmelde til vores nyhedsbrev.    

Read all the reviews!

What others thought

"In my personal opinion the Great Wall Marathon China 2018 was an amazing experience and competition with great runners from all over the world and new friendships ... 
Excellent and challenging trail route, organization and logistics of first level. 
All the travel was exciting!!! Regards from Mexico,"

Mike Cortes,
2018 Great Wall Marathon finisher

The Great Wall experience was fantastic!! I cannot even find words to express the awesomeness of this trip!

Hadablast,
2016 Great Wall Marathon finisher

Running along The Great Wall is the most beautiful thing, it's bloody hard but you'll love every minute of it. Get this race in your bucket list today.

baze187,
2016 Great Wall Marathon finisher